Що таке бакалаврат и ступень бакалавра

Бакалавр – академічний ступінь або кваліфікація, що присуджується особам, яке освоїло відповідні освітні програми вищої освіти. Завершена вищу освіту в країнах, які беруть участь в Болонському процесі.

Бакалаврат – вищу освіту, що підтверджується дипломом бакалавра з присвоєнням академічного ступеня бакалавра або кваліфікації бакалавра.

Тривалість навчання на бакалавраті в Польщі

Бакалаврат – після трьох років навчання на першому рівні по програмі підготовки бакалавра Ви отримуєте ступінь і диплом, після чого Ви можете продовжувати освіту на другому рівні.

В технічному навчальному закладі Польщі може бути присвоєно кваліфікацію – інженер.

Тривалість навчання в вузах Польщі за Програмою підготовки бакалавра – 3 – 3,5 року (6 – 7 семестрів).

На технічних спеціальностях присвоюється звання – бакалавр – інженер.

Після отримання ступеня «бакалавр» випускник має право працювати за фахом і займати посади, що вимагають вищої освіти, а також має право продовжити навчання за бажанням в магістратурі.

Частина випускників вищих навчальних закладів у країнах Європейського союзу після бакалаврату чи не продовжує навчання в магістратурі, тому що бакалаврат є підтвердженням повноцінного вищої освіти.

Продовжують навчання в магістратурі частіше студенти, які планують займатися управлінською діяльністю, науковими дослідженнями або педагогічною діяльністю в вузі.